Presentem La Bastida – Pati del Gall

Estem molt contentes de poder anunciar oficialment el projecte LA BASTIDA – PATI DEL GALL, la primera iniciativa d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Vilafranca del Penedès!

Aquest dilluns, 27 de novembre, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació del projecte a la sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca i, amb aquest acte, donem per iniciada la campanya de divulgació i captació de persones sòcies.

Es tracta d’un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’us. En aquest cas, La Bastida anem de la mà amb Sostre Cívic i s’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Vilafranca per la cessió d’un solar municipal amb un dret de superfície de 75 anys.

Com serà La Bastida – Pati del Gall
L’edifici s’ubicarà al carrer del Nord i constarà de 24 habitatges. Es preveu que estigui format per planta baixa, tres plantes i coberta, amb habitatges d’una, 2, 3 o 4 habitacions.

Un dels elements que caracteritza l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús és el de disposar d’espais comuns cabdals per a la vida comunitària. A La Bastida – Pati del Gall se n’estan preveient diversos, des d’una coberta amb un ampli espai exterior, una bugaderia col·lectiva i una sala polivalent amb cuina comunitària, passant per habitacions satèl·lits o de convidades, fins a un pàrquing de cotxes i bicicletes amb places compartides en planta baixa.

El Grup Impulsor del projecte liderarà tot el procés de promoció de l’habitatge, juntament amb l’equip tècnic de Sostre Cívic i els professionals externs amb els quals es treballa. Això significa participar del procés de disseny arquitectònic, del seguiment del pla de viabilitat econòmica, o de les qüestions vinculades al projecte comunitari i convivencial, per posar alguns exemples.
L’organització col·lectiva es fa des d’una assemblea del projecte, que es reuneix periòdicament per prendre les decisions cabdals i d’una organització per comissions temàtiques, que porten el seguiment específic de cada tema.

Requisits per formar-ne part
– Cal ser soci/a de Sostre Cívic.
– Cal estar inscrit al registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial (complint tots els requisits que marca la normativa autonòmica). Aquest requisit es tindrà en compte en el moment de l’adjudicació de l’habitatge.
– Cal assumir els imports del projecte (una aportació inicial + capacitat econòmica per assumir les quotes mensuals)

✓ Tindran prioritat d’accés les persones empadronades des de fa 3 anys a Vilafranca del Penedès (o amb un històric d’empadronament de com a mínim 10 anys). S’admetran també persones d’altres municipis, donant preferència en segona opció a les empadronades a la Vegueria Penedès.
✓ A més, es reservaran 6 dels 24 habitatges a joves de fins a 35 anys.

Com inscriure’s
Al web patidelgall.sostrecivic.cat hi ha tota la informació del projecte, així com el formulari d’inscripcions.

El període d’inscripcions al projecte estarà obert, en aquesta primera fase, fins al 7 de gener, i durant la campanya es realitzaran tres sessions informatives obertes a totes les persones interessades:
– Dilluns 11 de desembre, a les 19h, a L’Escorxador (inscripció prèvia)
– Dijous 14 de desembre, a les 15h, telemàtica (inscripció prèvia)
– Dijous 21 de desembre, a les 19h, a L’Enològica (inscripció prèvia)